Ісус – це світло, навіть якщо ми його фізичними очима не бачимо – воно тут, воно світить, воно діє!
Свічки – це маленькі символи того, як Ісус Христос світить. Ми теж з вами світимось, і посилаємо у цей світ світло. Ісус говорить: « Ви є світло для світу!» Це можливо: жити так, щоб ми з вами світилися.

Є 5 сфер символу свічки – світла:

1. Це світло для тих, хто в темряві. Ті, хто в темряві, потребує орієнтиру. Цим світлом можете бути і ви. Дякуючи світлу, люди можуть вийти з темряви. Світло – є, Христос – є, Церква – є, ми з вами – є. Значить ті, хто в темряві, можуть прийти до Світла, до Христа.

2. Світло, яке світить, коли темрява хоче напасти. Темрява не має сили над світлом! Апостол Йоан говорить: «Світло світить у темряві, і темрява не огорнула його». Ісус – незгасаюче світло. Людина, яка живе у благодаті, у єдності з Ісусом, – темрява над нею не має сили.

3. Світло дає тепло, дає радість. Радість життя дає Христос. Христос дає світло, дає тепло, дає радість! Завдяки життю в благодаті це тепло вдається досвідчити. Апостол говорить: «Радійте, завжди радійте!», навіть тоді, коли вам сумно.

4. Свічка згорає. Це – символ жертовності. Якщо ти гориш – ти згораєш. Ти – не живеш для себе. Коли ти живеш у світлі – ти живеш служачи, даруючи. Істинне світло жертовне. Хвороби сучасної цивілізації пов’язані з тим, що люди втратили духа жертовності. Коли ми ділимось собою – ми згораємо. І це приносить радість і глибокий сенс у нашому житті. Колись ми всі «догоримо» – це буде перехід у вічність і зустріч з Ісусом.

5. Стрітенські свічки запалюємо тоді, коли є загроза, криза. Якщо будемо запалювати цю свічку і будемо дивитися на них – вони допоможуть нам відкритися на Христа. Бо якщо ми стрітенську свічку тільки запалюємо – це буде ворожба.

Стрітенська свічка – це та, яка допомагає відкритися на Світло Христове…