4 лютого 2019 р. у каплиці святого Йосипа у Шенборні відбулася зустріч духовенства Мукачівської Дієцезії з нагоди святкування дня богопосвячених осіб.

Під час святої Меси, котру очолив ординарій Антал Майнек, присутні духовні отці, монахи, сестри-монахині відновили свої обітниці. Гостем зустрічі, який виголосив проповідь та конференцію, був уродженець Мукачева отець-домініканець Микола Лучок, котрий тепер служить у Львові. Згадуючи про те, що завданням християнина є нести світло Боже іншим, у проповіді він сказав: «світло потрібно занести у темряву і темряві від цього стає боляче».

На завершення Служби Божої єпископ Антал висловив щиру вдячність за глибокі думки проповіднику та вручив нагороду «Плащ св. Мартина» у номінації «Pro Ecсlesia» конгрегації сестер, які першими після падіння тоталітарного режиму у 1991 р. прибули на Закарпаття. Для отримання нагороди зі Словаччини приїхала асистентка провінціальної настоятельки конгрегації Згромадження Ісуса сестра Арханєла Біатгова.

Роздумами про бачення ближнього у світлі Божої любові була сповнена конференція. Зокрема о. Микола говорив про те, що ближнього, а також його вчинки, потрібно побачити через Божу любов, якою Бог огортає ту особу. Адже людській натурі більш властивими є критиканство, нарікання, засудження, а все це ув’язнює того, хто це робить. Те, що людина живе у Божій присутності помітно за її вчинками, поведінкою. Не завжди це легко, але тільки вирішуючи всі конфлікти через молитву, намагаючись дивитись на ситуацію так як бачить Бог, людина стає вільною. А «Бог настільки покірний, що приходить лише туди, де ми Його впустимо,» – підкреслив отець та заохотив запросити Бога у найтемніші куточки своєї душі.

прес-відділ Мукачівської Дієцезії