Роздуми про Божу любов, жертовність і посвяту з проповіді о. Антона Єдінака у V Великодню неділю у Довгому, що опубліковано на парафіяльній сторінці у мережі facebook.

Сьогодні Ісус каже: «Нову заповідь вам даю: “ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО, ЯК Я ПОЛЮБИВ ВАС!”.

Що головне у житті християнина? Це – ЛЮБОВ! Бог Є ЛЮБОВ! Він пробачає всі наші гріхи і провини. Бог благословить кожного хто Йому вірний, і ця Божа любов, має кожного дня зростати у наших серцях.

Ми Бога прославляємо не тільки через те, що ми зустрічаємося на Святій Літургії, але ми маємо прославляти Бога щоденно через наше життя, через те, що Боже Благословіння і Благодать проходить через моє серце до серця іншої людини.

Святий Бернар каже: “Душа людини схожа на птицю, в якої є два крила, а коли вона літає, вона щаслива”. Так і моя душа повинна мати два крила: “Це є – любов до Бога і любов до ближнього!”

Якщо маємо ці два крила любові, тоді ми щасливі. Але не повинно бути так, що я люблю тільки Бога, а інших не люблю, або люблю людину і не люблю Бога. Це пов’язане! Це є те, що я вірю.

Божа любов є там, де людина відкрита як до інших людей, але так і до Бога.

Ісус каже: “ЛЮБІТЬ ОДИН ОДНОГО, ЯК Я ВАС ПОЛЮБИВ!”

Із любові до Бога і любові до ближнього, ми разом можемо щось зробити. Це може бути у матеріальному напрямку і духовному.

Ми об’єдналися і хочемо жити як одна сім’я.

Ми всі знаємо, що любов – це є великий дар, який потрібно берегти і піклуватися, щоб він зростав. Там де є любов, там є Бог, життя. Там де є любов, там Бог Благословляє.

А де бракує любові у спільноті, де є ненависть, де один одного проклинають, там сатана робить свою справу. Де бракує любові, приходить сатана і краде спокій у людських душах, і засіває те насіння, яке нищить.

І тому Ісус каже: “Заповідь вам даю…” Це означає, що це треба робити, «це є Моя Воля, це є Мої останні слова: Любіть один одного, як я полюбив вас».

Це є нашим життям, це те, що показує чи ми насправді є тими, які йдуть за Ісусом.