Хто вірить в Ісуса, буде спасенним!

В день блаженного папи Йоана XXIII папа Бенедикт XVI відкрив Рік Віри. Попередньо він вже говорив про те, що потрібна нова євангелізація, щоб віра в Ісуса Христа зміцнилася і поширилася по всьому світу.

Чому є потреба в цьому? Не тільки в наш час, але вже з моменту гріхопадіння люди знову й знову намагаються жити без Бога, але ця спроба ніколи не вдається і завжди закінчується трагедією.

 

Адже залишити Бога значить залишити Любов, віддалитися від Істини, таким чином люди віддаляються одне від одного: вони стають егоїстичними, заздрісними, злими. Перед всесвітнім потопом люди стали настільки поганими, що Бог “пожалкував, що людину створив на землі” (Буття 6,6). Але, на щастя, Ной та його родина вірили у Боже Провидіння, завдяки їм Бог не знищив всіх людей. Подібна розпуста була наслідком невірства у Содомі та привела до його знищення. Навіть Авраам, прабатько віри, просив Бога за народ у Содомі, та не знайшлося навіть 10 вірних у грішному місті – вони повинні були померти. Але Господь зберіг віруючого Лота та його родину.

Так само сталося і в часи пророка Іллі, коли весь вибраний народ відвернувся від Бога і почав поклонятися іншим богам. Але Господь і тоді зберіг тих, хто розкаяним серцем повернулися до Нього. Не вистачило б часу на те, щоб згадати всіх великих пророків Старого Завіту, які завдяки силі віри здобули перемогу над іншими народами (пор. Євр 11, 32-33), та через великі чуда довели: Бог є тільки один, ми повинні слухати і наслідувати Його!

Ми, християни, гляньмо “на Ісуса, засновника й завершителя віри”! (Євр 12,2а) Він прийшов задля того, щоб знищити справи диявола (пор. 1 Йо 3, 8) і принести нам спасіння від гріхів та їх наслідків.

Чи ми почули Його Добру Новину? Чи ми цінуємо Його Доброту, чи вдячні ми за це?

Сьогодні також актуальні Його слова: ви бачите, але не вірите. Знаємо з Євангелія, що під час бурі навіть апостоли злякалися і не вірили в Христа, який був поруч з ними в човні. Ісус справедливо каже їм: “Де ваша віра?” (Лк 8, 25а). Іншим разом Господь каже людям: “О, невірний та розпусний роде! Доки я буду з вами та терпітиму вас!” (Лк 9, 41).

А що сказав би нам Ісус? Як ми поводимося під час випробувань? Визнаймо, що ми не кращі за апостолів…
Ми також повинні часто просити Господа, щоб Він додав нам віри. Або, щоб допоміг нам позбутися від невірства.

Дорогі Браття та Сестри, протягом цього святого Року Віри молімося часто, щоб Бог подарував нам живу віру, щоб завдяки Його благодаті ми стали Його дорогими та улюбленими дітьми!

Антал Майнек,

ваш єпископ і брат во Христі

Мукачево, 11 жовтня 2012 р.