Прийми знамення дару – Святого Духа

У житті кожної людини, яка вірить у Бога, наступає момент, коли вона замислюється  над змістом свого християнського життя. Причиною цього може бути, як у моєму випадку, знайомство з людиною, віра якої мене особисто просто вразила, довіра Богу якої є надзвичайна  і чиє життя є настільки прекрасним, наскільки це можливо. Живий приклад віри і бажання змінитися дали мені можливість прийняти таїнство Миропомазання.

Майже рік ми готувалися до цієї події. Завдяки отцю Євгену, його освіченості і мудрості, а також  його таланту перетворювати катехизу на веселий диспут, навчання було приємним і цікавим. Часто я ловив себе на думці, що уроки тривають дуже мало, хотілося більше.  Неабияким випробуванням для нас стало складання іспитів, все було по-справжньому – білети, питання, бесіда сам-на-сам. Але на відміну від іспитів у навчальних закладах, де часто після їх завершення все швидко забувається, відчуття зовсім інші, адже в особі священика екзаменатором був сам Господь Бог.

Невипадковим  вважаю те, що ця подія  співпала з урочистістю  Зіслання Святого Духа, бо,  думаю, що кожний з нас хотів відчути себе апостолом Христа, мужнім  свідком Його Воскресіння. Це було свято душі! Хтось стримано переживав все, хтось не міг втримати сльози – чудовий музичний супровід урочистості сприяв цьому… Але радість була на обличчі кожного з нас, бо відчували дотик Бога до наших сердець!

Подяка нашому єпископу Анталу Майнеку:  через його накладання рук ми отримали дар Святого Духа! Подяка о. Євгену Фізеру: його служіння доказало, що є святі священики.  Подяка всім, хто приймав участь у підготовці до цієї урочистості!

Отримати таїнство Миропомазання означає  стати свідомим християнином і  прикладом власного життя надихати інших! Колись прочитав такі слова: «Не треба на кожному кроці говорити про Бога. Нехай ті, хто дивиться на тебе, спитає  – чому ти так живеш, хто є для тебе орієнтиром? І тоді  ти з гордістю можеш сказати – це Бог!»

З Богом нічого не боюся! З Богом можу все!

Юліан Седлецький, м. Мукачево

[imagesizer path=”images/stories/konfirmacia-2017″ width=”150″ class=”imgsizer”]