У неділю, 23 жовтня, на честь спомину св. Йоана Павла ІІ відбулася відпустова урочистість у храмі села Лисичово.

Про це повідомляється на парафіяльній сторінці у мережі фейсбук.

Урочисту святу Месу очолив о. Єржі Гавлюк СМ, з яким співслужив настоятель о. Антон Єдінак СМ.

Святий Йоан Павло ІІ – це приклад для всіх нас, унікальна особистість, священник, єпископ і Папа Римський. Це святий, який своїм життям закликає нас до примирення, прощення, зміцнення віри, витривалості у молитві, і довірити і віддати своє життя під опіку Божої Матері.

Незважаючи на похмуру погоду недільна урочистість була справді світлою, радісною та благословенною Богом для усіх, хто цього дня завітав до нашого храму.

Дякуємо Богу за недільний день і за отримані рясні благодаті, якими нас обдаровує. Особлива подяку Богу за священників.

Отець Єржі Гавлюк відгукнувся на запрошення і подарував свій дорогоцінний час, очоливши святкову урочистість та виголосив повчальну проповідь.

Проповідуючи, отець Єржи наблизив всім відому постать покровителя храму – святого Йоана Павла ІІ, його глибоку віру.

Можемо дивитися на його життя і сказати як це було гарно, який він був святий, як він жив, але можемо дивитися на його життя і наслідувати. Адже колись сам святий Папа сказав: «Святі є не для того, щоб їм аплодувати, але для того, щоб їх наслідувати». Він не боявся визнавати свою віру і його віра була жива.

Коли Папа вже хворів і був слабкий, один з французьких репортерів сказав такі гарні пронизливі слова: «Стаючи слабкішим фізично, його свідоцтво ставало сильнішим, його віра світила як лампа вночі», – процитував о. Єржи.

Проповідник також наголосив на тому як святий Йоан Павло ІІ постійно закликав оберігати родинні цінності та виявляв радість зі свого священства. «Він міг показати радість із Свого богопосвяченного життя: радів бути священником, єпископом, пізніше радів бути Папою та провадити Церкву».

Святий завжди мав відвагу берегти та підтримувати мир. Він був тим, який проголошував мир. Свого часу сказав: «Війна не вирішує проблеми, а лише їх множить». І, напевно, головне, що супроводжувало все його життя – відданість Марії. «Цілим своїм життям свідчив, що Марія є його Матір’ю. Дорогі, нехай його життя буде для нас прикладом для наслідування, щоб ми були тими, які визнають свою віру, щоб вміли оберігати родинні цінності, а, особливо, людське життя, із відвагою віддавали себе опіці Діві Марії, яка є нашою Небесною Матір’ю», – підсумував отець.

До святкування долучилися парафіяни з села Довге, які з Божою допомогою кожного року приходять розділити радість і прославляти Бога.

Якими тільки дарами Господь Бог не наділив свій найкращий твір – людину. Один із них – це молитва, передана через мелодію духовної пісні. Богослужіння прикрашав чудовий спів і зворушливе виконання дитячого церковного хору с. Довге під керівництвом канторки Тетяни Гецко.

На завершення літургії, дякуючи за всі отримані благодаті, вірні віддали пошану Євхаристійному Ісусу та вшанували реліквії св. Йоана Павла ІІ.

Фото: Михайло Параска, Довге