Початок грудня виявився для наших парафі у Довгому та Лисичеві духовно насиченим. Впродовж двох днів 4-5 грудня у нас проходили реколекції. Що таке реколекці? Це кількаденний період посвячений духовній віднові через молитву, конференції і сповідь. Проводив їх о. Лонгін Колочек OFM.

Було надзвичайно цікаво слухати лекції отця Лонгіна, адорувати з ним перед Пресвятими Дарами і черпати духовної сили. За ці два дні кожен бажаючий мав можливість посповідатися і поговорити з отцем, а також він молився над кожною людиною, яка цього потребувала. Для нашої парафії це був незабутній досвід. Як добре, що ми маємо від кого вчитися, духовно відновлюватися і ще більше і глибше відчувати Божу любов і милість до нас!

У другу неділю Адвенту у проповіді отець-реколекціоніст заохотив нас задуматися про пробачення.

В житті кожного з нас, бувають труднощі, і дуже часто, саме через ці труднощі Ісус Христос промовляє до нас, але через наш егоїзм і гордість ми є закриті на Бога. І це є причиною всіх наших труднощів у житті, що не маємо зв’язку з Богом.

Гординя руйнує людину, не дає можливості нашому росту, закриває наші серця, робить нас лицемірами, неправдивими людьми. Горда людина не вміє пробачати інших, не вміє бачити свої помилки, бо зосереджена на іншій людині, не має друзів. А хто є другом гордої людини? Тільки той, хто їй поклоняється! Людина, яка горда, має проблеми зв’язку з Богом, вона віддаляється від Бога, і часто тому має проблеми з молитвою, не має часу на молитву.

Горда людина – може використовувати свої таланти, але не розвивати, а працьовита людина – може не мати талантів, але через свою співпрацю з Богом вона росте, через свою покірність. Людина має бути покірна. Якщо ми хочемо перемогти нашу гординю, то маємо йти дорогою покори.

Ісус Христос любить кожного з нас, чекає на нас, не засуджує, любить, хоче нас спасти. Горда людина думає, що Бог її засуджує, але Бог не гордує нами, Він прощає нам. Бог завжди нам каже: «Я прощаю тобі. Благословляю тебе!» Бог приходить до нас і стукає до нашого серця, хоче прийти у наше серце, щоб ми любили ближнього як себе самого, щоб ми відкрили своє серце на його Божу Волю.

Прощення є великим даром нашої любові. Тому відкриймо своє серце для Бога, щоб Він керував нашим життям.

Дякуємо нашому отцю Антону Єдінаку СМ, що запросив отця Лонгіна та організував ці реколекції для нас!

Джерело – facebook.com/profile