ВСТУП ДО СВЯТОЇ МЕСИ
Необхідно прочитати на початку Євхаристії, перед актом покаяння

Дорогі брати і сестри!

Україна сьогодні знаходиться в надзвичайно важкій ситуації, через що звертаємося до всіх священиків, богопосвячених осіб і Вас, брати і сестри, з проханням щоденної молитви в інтенції миру і порятунку нашої країни від війни. Неспокій, який товаришує нам протягом кількох останніх місяців, а від вчорашнього дня реальна загроза людській свободі, нехай об’єднає нас у спільній молитві до нашого Отця, котрий є в небі і до Богородиці Діви, яку називаємо Царицею Миру.
Просимо про ще один день посту в намірі вбереження від війни. У спільнотах, які мають можливість, просимо провести Адорацію Пресвятих Дарів протягом усієї ночі або цілої доби у відповідний час.

 

МОЛИТВА ВІРНИХ

До Бога, який показує нам цінність молитви і заохочує нас до неї в дусі любові, пробачення та довіри занесімо наше прохання, яке випливає з турботи про мир та відвернення війни.

1.    Молімося за Папу Франциска, який від нашого імені домагається завершення братовбивчої боротьби, щоб його голос був не лише почутий, але змусив задуматися і спричинився до порозуміння. Тебе просимо.

2.    Молімося за тих, від кого залежить доля України, як сьогодні, так і в майбутньому, щоб шляхом мирних переговорів, фундаментом яких буде правда, вони досягли мирного вирішення конфлікту, який триває. Тебе просимо.

3.    Молімося за вшанування свободи Українського народу усіма країнами, а в особливий спосіб тими, які хочуть цією свободи позбавити.

4.    Молімося за ранених і покалічених, щоб повертаючись до здоров’я та повноти сил, вони не носили в собі прагнення помсти та перемогли зло на шляху пробачення заради любові навіть до ворогів. Тебе просимо.

5.    Молімося за тих, хто загинув під час цього конфлікту, щоб жертва їхнього життя принесла плоди миру та єдності, а вони самі удостоїлися спасіння. Тебе просимо.

6.    Молімося за родини, яких торкнулося страждання, хвороба та смерть рідних, щоб вони отримали підтримку та втіху у ці важкі хвилини, а оплакуючи своїх найближчих, нехай будуть голосом, який закликає до миру. Тебе просимо.

7.    Молімося за нас самих, щоб наша молитва і добровільний піст стали фундаментом порозуміння та єдності народу. Тебе просимо.

Всемогутній Боже, вислухай нашу молитву і прийми наші зречення, які жертвуємо Тобі заради миру та порятунку від війни. Який живеш і царюєш на віки вічні. Амінь.

ДО ДУШПАСТИРСЬКИХ ОГОЛОШЕНЬ
наступне оголошення необхідно включити до душпастирських оголошень

В черговий раз ми повинні пожертвувати піст в намірі миру. А в найближчому тижні, під час кожної св. Меси, молімося про порятунок від війни, відмовляючи відповідні молитви перед виставленими Пресвятими Дарами. Заохочую, щоб впродовж цього тижня ми також знайшли час на спільну молитву в храмі під час св. Меси та в родинному колі.

ПІСНЯ ТА МОЛИТВА ПІСЛЯ СВ. МЕСИ
ПЕРЕД ВИСТАВЛЕНИМИ ПРЕСВЯТИМИ ДАРАМИ

Покровителя України, св. Михаїла Архангела, а ми також св. Мартина, покровителя нашої діецезії, просімо про дар миру, порятунок від війни.

Святий Михаїле Архангеле, Князю небесного воїнства, прийди на допомогу людям, яким загрожують сили темряви.

Ми створені на образ Бога, відкуплені життям, смертю та воскресінням Ісуса Христа, Його Сина, а під час хрещення стали святинею Святого Духа.

Випроси нам силу волі, щоб ми берегли в собі цю гідність, уникаючи зла. В Тобі, Святий Михаїле, Церква має свого Охоронця та Покровителя. Ти ведеш спасенних до небесного щастя.

Благай Бога миру, щоб знищив владу сатани, який сіє сум’яття і не дозволь йому тримати людей в неволі та шкодити Церкві.

Нехай через Тебе Цариця Ангелів, Жінка зодягнена в сонце, розчавить голову сатани та оберігає своїх земних дітей від його ворожого впливу.

Захиснику слави Всевишнього, занеси наші прохання до Бога та виблагай нам Його милосердя. Амінь.

Прикликаючи Боже Милосердя та благаючи про мир для України, молімося тепер однією частиною Коронки до Божого Милосердя:

Отче Предвічний, жертвую Тобі Тіло і Кров, душу і Божество найулюбленішого Сина Твого, Господа нашого Ісуса Христа/ на вблагання за гріхи наші та всього світу (1х).

Заради Його тяжких страждань/ будь милосердний до нас та всього світу (10x).

На завершення нашої спільної молитви благаймо:

Святий Боже, Святий кріпкий, Святий безсмертний! * помилуй нас.
Від мору, голоду, вогню і війни * врятуй нас, Господи.
Від раптової і несподіваної смерті * вбережи нас, Господи.
Ми, грішні, Тебе, Бога, просимо, * прости нас, Господи.

Завершує богослужіння благословення Пресвятими Дарами