Слово Конференції єпископату України з нагоди початку Великого Посту.

Всечесні Отці та Богопосвячені Особи!

Улюблені Брати і Сестри!

На порозі Великого Посту ми згадуємо три шляхи – Піст, Молитву та Милостиню, які в нинішній ситуації триваючої в Україні війни набувають особливого значення.

Піст нагадує нам не лише про шлях самозречення, а й про силу, необхідну для подолання лиха. Господь Ісус, коли Апостоли запитали Його, чому вони не змогли вигнати злого духа, відповідає, що є нечисті духи, яких можна вигнати лише постом і молитвою. Тому нехай у цей важливий час приготування до Воскресіння Господа Ісуса, наш піст і молитва з повною довірою до Бога, сприяють закінченню війни. Разом зі Святішим Отцем Франциском і з усією Вселенською Церквою ми ступаємо на цей шлях у єдності віри та солідарності з воїнами, які ведуть бойові дії, і просячи дару вічного життя для тих, хто загинув у результаті війни.

Третій шлях закликає нас до милостині. Сьогодні у нашій Батьківщині багато нужденних. Ми просимо вас робити в ім’я любові добрі справи взаємопідтримки. Милостиня – це не тільки матеріальні блага. Це також духовний дар, запропонований іншим. Підтримаймо один одного добрим словом розради і співчуття, а також прощенням, забувши про кривди та пам’ятаючи слова Господа нашого Ісуса Христа: «І прости нам гріхи наші, як і ми прощаємо боржникам нашим». Цей шлях сьогодні дуже складний для багатьох, але необхідний для нашого спасіння.

На час Великого Посту, схиляючи голови в жесті покаяння та прийнявши заклик: «Навертайтеся і віруйте в Євангеліє», сповнені віри та надії, з любов’ю та довірою до Божого Провидіння, прийміть наше пастирське благословення і знайте, що ми з Вами. 
Усіх Вас нехай благословить Всемогутній Бог: Отець і Син, і Святий Дух. Амінь.

Ваші Єпископи

2 березня 2022 року

Джерело – kmc.media