Дари  Причастя – Тіло й Кров.
Усе пов’язане в любов,
задля якої варто жити…

Неділя,  27 червня 2021 року, стала надзвичайним днем для нашої парафії св. Юрія. Особливою святковою атмосферою наповнився храм. Усі парафіяни сяяли від щастя та радості. У цей надзвичайний день, коли у повітрі витає ніжний запах квітів, коли жита на полях набираються життя, а сонечко зігріває своїм промінням, навіть недільний дзвін на храмі св. Юрія у с. Тур’ї-Ремети  по-особливому скликав парафіян на святкову подію  –  Перше  Святе Причастя.

До урочисто прибраного костелу з радістю та усмішкою на обличчі поспішали діти, які саме сьогодні вперше приймали Ісуса  до свого серця, їх рідні, хресні батьки, друзі, знайомі та парафіяни. Усі з нетерпінням чекали на цю хвилюючу мить – незвичайну Святу Літургію. Діти, немов маленькі янголята в білій одежині, що є символом чистоти, прийшли до храму прийняти Господа у свої душі.

До свого першого іспиту в житті малеча ретельно готувалася. Наш настоятель о. Антон Єдінак і сестри Катерина та Йожіца навчали діток основ катехизму, вміло підбирали ключики до дитячих сердець, прищеплювали любов до Христа. Власним прикладом засівали зерно доброти, любові, розуміння, милосердя та співчуття  у дитячі душі.

І ось настав цей хвилюючий момент – Перше Причастя – подія, яка об’єднала всю родину, усю парафію св. Юрія. Після довгої перерви та змін, які внесла пандемія у життя спільноти, наш храм наповнився вірянами.  Спів парафіян та музика органу зазвучали як небесний камертон, надихаючий  в особливий спосіб подякувати Богу за можливість зустрічі з Ним та пречудовий Дар Причастя – найбільший подарунок, який ми можемо отримати під виглядом хліба.

Дітки-першопричасники  ділилися своїми переживаннями та радістю зі зустрічі з Ісусом. Вони уже  розуміють, що це перший важливий крок на дорозі до святості.

Отримавши перед костелом благословення від священника та батьків, діти разом зі своїм наставником радісно поспішали на Святу Месу.

Золотою настановою для всіх стали слова проповіді отця Антона, у якій ішлося про важливість Святого Причастя, яке отець порівнював із найкращою пігулкою – ліками, які зцілюють найбільші недуги. Отець Антон наголосив: «Упродовж нашого життя є дуже важливим  із відкритим серцем та любов’ю приймати Тіло Христа, бо тільки так ми лікуємо свою душу». Слова Отця Антона не залишили байдужими нікого. Зі сльозами на очах, радістю та хвилюванням усі згадали своє Перше Причастя. А ще усвідомили, яким дорогоцінним є для нас Ісус. Скільки часу ми не могли приймати Його під виглядом хліба через пандемію.

Після завершення Святої Меси діти славили Бога віршами, співом, грою на гітарі, щиро дякували своїм наставникам: отцю та сестрам, батькам, хресним,  рідним.

На згадку про Перше Святе Причастя кожній дитині отець Антон Єдінак вручив Молитовник, дитячу Біблію та пам’ятки Першого Святого Причастя.

Після благословення вдячні батьки вручили отцю Подяку за молитву, особистий приклад любові та ревне служіння у Парафії св. Юрія, за вогник чистої любові до Ісусика, який запалив у дитячих серцях.

Дякуємо Богу за пречудовий день у  нашій парафії, який  залишиться у серці кожного з нас.

Щиро вітаємо дітей та їхніх батьків.  Бажаємо хлопчикам і дівчаткам впродовж усього життя пронести у своєму серці Господню любов  і його благословення, завжди слухати Бога і своє серце, робити справи за совістю, звертатися до Господа за порадою, бути милосердними, щирими , а головне -усе в житті робити з любов’ю.

Ельміра Пилип, вірянка парафії св. Юрія у с. Тур’ї-Ремети