Цієї ночі кожен присутній плів “вінок з троянд”

Дякую Богу за “кайрос”! У перекладі з грецької це «благодатний момент, особливий час у сповненні Божої волі». Таким словом можна ознаменувати нічне чування, яке відбулося з вечора 28 жовтня до ранку 29 жовтня у каплиці св. Йосипа, і котре традиційно в останні дні жовтня, місяця Діви Марії Розарію, було зорганізоване рухом Живого Розарію, об’єднавши у молитві за навернення грішників, за мир в Україні, за нові покликання у нашій дієцезії, за намірами Святішого Отця папи Франциска, і за намірами кожного, хто поєднався з чуваючими у спільній молитві та в Євхаристії.

На заклик Діви Марії прийти і прославити ЇЇ Сина відгукнулися не тільки члени руху Живого Розарію, а й інші вірні,  не тільки з нашої парафії і не тільки з нашого міста.  Особливо радісно було на серці бачити багато молоді, яка активно брала участь у молитві, а також служила у часі перерв при столі, частуючи присутніх , співаючи радісних пісень прославляючи Бога.  

Цієї ночі кожен присутній плів “вінок з троянд”, який складався з чотирьох частин Розарію та був переплетений золотою стрічкою – Золотою Вервицею до Святого Духа, та червоно-синьою стрічкою милосердя – Коронкою до Божого Милосердя. До того ж «молитовний віночок» був оздоблений молитвою за мир в Україні, прославленням Бога в Євхаристії, Псалмами і піснями; та розмовою з Ісусом  у Пресвятих Дарах. 

Особлива подяка Богу за отців та сестер, які у часі чування служили нам та промовили до нас Слово у проповіді та конференції. Багато цінного було сказано, але деякі речі особливо доторкнули серце. Отець Цециліян Запольський OFM у проповіді поділився випадком з свого життя. Перед армією йому подарували один десяток розарію, який дивним чином залишався з ним впродовж усього часу служби, що дало можливість весь час молитися, а також дивна була його втрата після повернення з армії. Цим проповідник звернув увагу на те, що Бог нам дає те, що нам найбільше потрібно у цьому часі і забирає тоді, коли цього нам вже не потрібно. Під час конференції о. Валентин Токар OFM на прикладі діалогу Марії з ЇЇ сином Ісусом на весіллі в Канні Галилейській показав шлях до спілкування у сім’ях між чоловіком та жінкою, що викликало  жваву дискусію між присутніми.  Сестра Марія OP в своїй конференції поділилася різними історичними фактами про молитву Розарію від початку її впровадження у молитовну практику і до теперішнього часу. Також подяка Богу за неопресвітера о. Євгена, який в цьому часі служив нам у конфесіоналі, промовляв до нас під час Адорації, а також на завершенні чувань під час  Святої Меси промовив до нас, наголошуючи, що в цьому часі, часі “кайрос”, ми отримали досвід, котрим мало людей б могло похвалитися, здобули скарб – “скарб який не проминає”.

На останок хотілося б розповісти випадок, який відбувся в одній з перерв, як до нас завітав сам Ісус Христос під видом безпритульної жінки, яка була розчулена теплим прийомом і атмосферою, і згадались слова Ісуса: ” Істинно кажу вам: усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили”(Мт 25, 40).

Подяка Богу за час який ми могли провести разом!

Арнольд Костка, Мукачево

Відгук надійшов також з іншої парафії:

Кожен з нас маючи свої особисті наміри міг скласти їх до ніг Ісуса, який чекав на нас у Пресвятих Дарах на нічному чуванні, яке відбулося в ніч на 29 жовтня у м. Мукачеві. Наше Рандеву з Господом тривало цілу ніч, та коли ти любиш то це всього-на-всього одна ніч 🙂 , під час якої ти маєш можливість все Йому розповісти, що думаєш, чого бажаєш, що переживаєш, просити і дякувати, плакати або просто помовчати, бо біля коханої людини навіть мовчати комфортно! Також підживити і освіжити наші трохи припавші порохом погляди нам допомогло присутнє духовенство у проповіді, конференціях, сповіді і просто присутності. Дякуємо всім, які приклали зусилля і назначили нам місце і час, попіклувалися, щоб нам було тепло, комфортно, щоб ми все чули і бачили і могли прийняти активну участь у цьому чуванні, а ще нагодували та напоїли нас :-). Ми кажемо Вам людське “Дякуємо”, а Господь вже нехай кожному з Вас віддячить згідно Вашої відданості!!! 🙂

Моріка Кімак, м.Свалява