Перше Святе Причастя в Довгому

Наш Господь дає змогу кожному тісніше перебувати з Ним. Ісус Христос, Розіп’ятий і Воскреслий, є таємницею нашої віри. Він живе в наших серцях. Ісус завжди поруч. Але щоб Його знайти, ми маємо заглянути в себе  і відкрити своє серце для спілкування з Творцем, навчитися чути Його тихий і лагідний голос та вірно слідувати за Ним.

 Ісус запросив 6 дівчаток і 6 хлопчиків із парафії Зіслання Святого Духа зустрітися з Ним у Пресвятому Таїнстві Євхаристії, щоб цілком віддатися їм і увійти в їхні серця. Діти прийняли це запрошення і почалася підготовка. Наш парох, отець Адріан Коваль приклав багато зусиль, щоб наші дівчатка і хлопчики добре підготувалися до зустрічі з Живим Ісусом. Він вкладав часточку свого серця в серця наших малих парафіян. Вчив і першопричасників, і їхніх батьків і нас парафіян, щоб в кожній ситуації ми керувалися волею Небесного Отця і Його заповідями.
 В суботу, 31 травня, приступили до Таїнства Покаяння 12 діточок, їх батьки та хрещені батьки. Всі очистили свої серця від бруду гріха. Приготування позаду. Всі в очікуванні!
 І от неділя, 1 червня. В храмі тиша. Під музичний супровід наші першопричасники заходять в храм. Для них відкрилися двері не тільки храму, а і двері Святих Таїнств, через які вони братимуть участь у житті Церкві. Адже Євхаристія є дієвими ліками і поживою для кожного, хто покається і навернеться. У своїй проповіді отець Адріан навів живий приклад із однієї родини, в якій син не шанував своїх батьків. Був їм неслухняний. А коли попав у аварію, то батько став його донором. Він подарував свою кров, щоб спасти життя сина.
Ісус Христос віддав своє життя за нас і живить нас щодня Своїм Святим Тілом і Своєю Дорогоцінною Кров’ю у Пресвятій Євхаристії.
Ми бачимо перед вівтарем серце, на якому записані імена наших першопричасників. А зверху крапельниця як із крапельниці переливаються ліки хворій людині і це оживляє її тіло. Приймаючи Ісуса Христа у Євхаристії, ми одержуємо Божі благодаті, мир, спокій, мудрість, силу, для внутрішнього преображення, а найголовніше – любов.
Спаситель прийшов у серця дівчаток і хлопчиків. Він зігрів їх, оживив і зміцнив. Їхні серця зустрілися.
Щиро дякували першопричасники, їхні батьки за цей Божий Дар.

Софія, с. Довге.

[imagesizer path=”images/stories/2014/06/dovhe” width=”250″ class=”imgsizer”]