“РІК Радості Євангелія” у Павшині

Як ми всі вже знаємо, наш єпископ Антал Майнек проголосив 2014 рік – “Рік Радості Євангелія”. Цьому ми можемо дуже радіти; тому що Євангеліє – саме коштовне, що в нас є. Це Слово нашого Господа й Спасителя, Слово живого Бога, слово блага. Так, Євангеліє – це світло й радість для нас, це медицина для лікування багатьох ран, це потіха для всіх засмучених і поранених, це дарує мужність і надію всім розчарованим.

Однак, Євангеліє – це також школа життя, у ній ми можемо вчитися розуміти життя як великий подарунок любові Бога. Тому Євангеліє є також школою, у якій ми можемо проникати усе більше в таємницю Бога: люблячи – поклоняючись – радіючи.
У нас у Павшині (і, звичайно, також в церковних парафіях у Шенборні й у Синяку) о. Йозеф сердечно запросив нас зробити 2014 рік нашим особистим “Роком Євангелія”. Це написано на плакаті у нашій церкві. На ньому зображені відомі з Євангелія 5 хлібів і 2 риби й написано:
5 хлібів і 2 риби – 5000 голодних людей
Усі стають ситими
12 кошиків повні залишків
Його Ім’я: ІСУС.
О. Йозеф вибрав ці слова як емблему на цей духовний рік, щоб говорити нам: «У Бога все можливо. Бог діє чуда. І Бог не жадібний в даванні. Ми можемо очікувати все від Нього». І щоб також наш духовний голод до слова Бога збільшувався, є в нас в Павшині щонеділі  в нашому церковному залі “зустріч зі Словом Бога”, де ми разом читаємо Євангеліє, а потім о. Йозеф також роз’яснює окремі думки Євангелія. Навіть якщо духовний обмін нам дається важко, то ми ще навчимося цього.
Особлива радість також є, що наш дівочий церковний хор співає щонеділі і свята на Святій Месі. Таким чином радість Євангелія виявляє плоди духовного співу. Крім того, це велика радість для нас усіх, що наш літургійний хор міг святкувати свій 11-ий день народження тепер, у лютому.
Ми дякуємо Богу, давцеві всіх дарів, і дякуємо також нашому дорогому єпископові Анталу Майнеку за цей “Рік Радості Євангелія”. Надіємося, що він принесе багато духовних плодів.

парафіяни с. Павшино