АДВЕНТ

Коли у світі відбувається щось важливе, нас повідомляють через засоби масової інформації – телебачення, газети, плакати, рекламні щити або ще як-небудь.
Ми переживаємо Адвент.
Чим є насправді АДВЕНТ?

Це дуже важливий час, ми можемо сказати, що це плакат, рекламний щит, який всіх нас має повідомити, що Наближається Різдво. Це час підготування до свят народження Ісуса Христа.
Слово Боже на початку Адвенту розповідає про різні знамення, знаки, які можуть у нас викликати страх, відчай. Але Ісус каже нам: “Коли все це буде, підніміть голову,     оскільки наближається ваше визволення.”
Опущена голова є символом втоми, смутку. Іноді ми схиляємо голову і закриваємо очі, бо усвідомлюємо свою провину, соромимося. Ісус бачить схилені голови і підбадьорює нас: “Випрямтеся, підніміть голову, не бійтеся, наближається час радості, бо народиться Переможець гріха.”
– Піднімімо голову від повсякденних турбот не для того, щоб ми знехтували ними,   але щоб побачили їхній зміст.
– Піднімімо голову від різних рекламних зображень і оголошень, щоб побачити реальне життя.
– Відірвімо погляд від телевізійного екрану, щоб побачити образ Христа, який страждає за нас на хресті.
– Піднімімо голову, бо наближається час народження Спасителя.
У цьому сенс Адвенту. Це та афіша, щит, на який ми повинні дивитися протягом чотирьох тижнів.
Як переживемо Різдво, це залежить від часу, який присвячуємо підготовці до свята. Це залежить від того, на скільки добре ми переживемо цьогорічний Адвент.
Зауважмо, що Адвент закликає нас до радості та надії, що свою надію маємо покладати на Христа, який народиться, тоді наше Різдво буде прекрасним. Щоб дійсно було так, потрібно підготуватися. Підготувати душу, наміри, плани і дії.
Нехай Адвент стане для нас викликом, мотивацією і керівництвом для того, щоб Ісус на Різдво народився у серці кожного з нас.

о. Адріан Коваль, Довге