Ці дні більшість з нас пережили як кілька років.

Не потрібно боятися назвати: Путін як президент Російської Федерації напав на вільну країну. Є агресором і насильником.

Це – насилля. Це – зло.

Ми, якщо потрібно – віддамо життя за цінності. За наших близьких, рідних… Якнайменше ненавивисті. 

Ця війна іде на багатьох фронтах. Тут не йдеться про напад на землю. Не йдеться про території. Ідеться про напад на людину. Напали на людину, на цінність життя, на цінність свободи. Вони напали на духовне.

Коли людина робить зле – за цим є демони. Ісус навіть до фарисеїв говорив, які лицемірили: «Батько вам диявол». А диявол від самого початку брехун. Все починається з брехні. Ісус чітко говорить: хто бреше – той від диявола… І той, хто вбиває, насилує…

Війна іде на духовному рівні. Великим благословенням є те, що наші храми наповнені. Відбувається потужна молитва відбувається, щоб ми перемогли.

Той, хто допомагає; той, хто захищає; той, хто віддає життя з любові до ближнього, з любові до свободи, з любові до Істини – тому що Ісус віддав життя за цінність, за ближніх, за нас, за свободу, за вірність цінностям, за вірність Отцеві, – це ДІТИ Бога, діти Отця Небесного. У цю годину багато оголюється. Стає чітко і ясно.

Всередині нас теж іде боротьба. І ми стаємо щораз сильніші і згуртованіші. Ми – сильні. Ми – дружні. Ми є громадянами своєї країни. Це – Богом дана нам земля. Ми, як громадяни України, переходимо на новий рівень життя і зрілості.

Ми повинні розуміти, кому віддаємо своє життя. Наше життя належить Богові. Ми відкриті на те, щоб допомагати. Ми мобілізувались у різний спосіб. Пишаюсь нами, брати і сестри!

Ми йдемо на цю Голгофу, оточені Божою силою. Нам допомагають Небесні Сили, Покров Пресвятої Діви Марії, Архангел Михаїл. І навіть, якщо на цій хресній дорозі ми падатимемо під тягарем хреста, якщо Бог з нами – ми отримаємо силу, щоби повстати. Якщо будемо триматися Ісуса Христа, ми так, як Ісус, дійдемо до кінця. Навіть якщо нас розіпнуть, бо хрест є місцем нашої перемоги.

Народе України! Народи різних національностей! Ми тепер єдині на цій хресній дорозі. Нас єднає відвага. Нас єднає те, що ми захищаємо цінність життя і цінність свободи, котрі ми отримали від Бога. Цінність життя – це Божий дар. Цінність свободи – це Божий дар.

І тепер ми це захищаємо. Не банки, гроші, роботи, бізнес – не це захищаємо. Це все може зникнути. Воно не має такої цінності. Ми захищаємо цінності: свободу і життя, котрі нам дав Бог. Наше з вами завдання стійко і витривало діяти у добрі.

Насамперед у молитві, у добрих ділах і відстоюванні цінностей на всіх рівнях. Кожен на своєму рівні: юрист, політик, медик, священник, батько, мама. Всі маємо свої рівні, на яких можемо відстоювати свою цінність. Це – час, щоб ми діяли, щоб не очікували, щоб не ховалися.

Голгофа наша, яка б страшна не була, яка б болісна не була – вона стала місцем перемоги.

Як Христос переміг гріх, смерть і диявола, так і ми, єднаючись з Ним переможемо зло, гріх, смерть і диявола.

Джерело: Veritas