Роздуми. Автор о. Антон Єдінак, Довге

Боже Слово, допомагає нам зрозуміти наше життя. Ми багато разів зустрічаємося з такими думками: “Людина – є радісна і щаслива, коли вона має владу, коли багата, коли не страждає, коли має все, що забажає”. А тим часом бачимо, що цей світ має якісь певні умови.

Як жити? Що робити?

Ісус – промовляє до всіх людських справ: “Блаженні вбогі, блаженні голодні тепер, блаженні ви, котрі плачете, блаженні ви, коли ненавидітимуть вас”. Це не означає, що ми маємо бути бідними, постійно плакати і бути нещасливими. Ні! Бог того не хоче для нас!

Ми добре знаємо, що правда є тільки в Бозі. Бог благословляє працю наших рук, благословляє все наше зусилля, щоб ми щось мали і були щасливими.

Але Бог, вимагає від нас тільки одне: щоб ми своє життя не прив’язали до тих справ, тих речей, які є тимчасовими, щоб ми не жили тільки заради слави, для себе. Бог вимагає від нас вірність, щоб ми Його прославляли.

Бог Благословляє нас, любить нас. Він прагне, щоб ми були радісними і щасливими. Наша віра – це віра радості.

Радість і силу – ми завжди маємо черпати тільки з одного: з Ісуса Христа. Він Воскрес з мертвих, Він переміг гріх і смерть для кожного з нас. 

Бог – для мене є спасінням, найкращим другом, якому я можу віддати своє серце, свою душу, довірити Йому все що я маю. Бог – є той, який завжди дарує себе, щоб я жив разом з Ним. Бог – є той, який дбає про мене, приймає мене, любить мене і вірний мені, завжди мене підтримає. І це є та сила, яка допомагає мені бути людиною.

Так, я можу бути простою людиною, але з Богом в серці, із чистим серцем, без гріха – тоді я є дуже багата людина, тому що благодать Божа є в моєму серці.

Людина, вірна Богу, тепер під час земного життя є блаженною.

Якщо я вірний Богу, Бог благословить мене. Але, якщо я невірний Богу, втікаю від Бога, закриваю своє серце для голосу Божого, то я сам себе змушую до покарання, тому що відрікаюся від Бога і від того, що є Святим, сам обираю ту дорогу, яка не веде до спасіння, але яка веде до грішного життя – це дорога зла.

Цей світ, в якому ми живемо, він дуже чітко каже: «Щасливий будеш, якщо не будеш вірити Богу. Якщо ти багатий, здоровий, зможеш собі все дозволити, то ти є щасливим» – це той обман, який постійно зустрічається в нашому житті!

Де тут є Слово Боже? НЕМА! Слово є про людину, але не про Бога!

Слово Боже каже: “Блаженні, тобто щасливі є ті, які довіряють Богу”. Ісус каже:” Думай про мене, про людей, які є навколо тебе, шукайте те щастя, яке виходить із Бога”.

Бог любить мене таким, яким я є. Він – Той, який очікує мене. Завжди вибирайте те щастя, яке є у Бога, в Його любові і милосерді.