Перед молитвою «Ангел Господній» у неділю, 28 березня 2021 р., Папа Франциск заохотив бути уважними до потреб ближніх і закликав до молитви за жертви насильства, зокрема, теракту в Індонезії.

Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані з нагоди Пальмової неділі, завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній», перед якою Святіший Отець сказав кілька слів, звернувши увагу на те, що вже вдруге входимо у Великий Тиждень в контексті пандемії. «Минулого року ми були більше шоковані, цього року – ми більше випробовувані. Економічна криза стала ще важчою», – зауважив він.

«Що робить Бог у цій історичній і соціальній ситуації? Він бере хрест. Ісус бере хрест, тобто, бере на Себе зло, яке приносить ця дійсність, фізичне, психологічне та, насамперед, духовне зло, бо лукавий використовує кризу для того, щоб сіяти зневіру, відчай і кукіль», – підкреслив Папа.

А що ми повинні робити? Нам це показує Діва Марія, «Мати Ісуса» та «перша учениця». Вона, як зазначив Святіший Отець, ішла за Своїм Сином і взяла на Себе «Свою частку страждання, пітьми, розгубленості» та пройшла дорогою страстей, «зберігаючи запаленим у серці світильник віри».

«Завдяки Божій благодаті, також і ми можемо пройти цим шляхом. І на щоденній хресній дорозі ми зустрічаємо обличчя братів і сестер, які переживають труднощі: не проходьмо повз, дозвольмо, аби серце зрушилося співчуттям і наблизьмося. На мить, як Киринеєць, можемо подумати: “Чому саме я?”. Але потім відкриємо дар, який без нашої на це заслуги, перепав нам», – сказав Папа, додавши на завершення:

«Помолімося за всі жертви насильства, зокрема, за постраждалих від теракту, що цього ранку трапився в Індонезії перед катедральним собором в Макассарі».

Джерело – www.vaticannews.va