Перший день (3.11)
Доблесний святий Господа, Мартине Турський. Тебе Господь Ісус покликав до себе з поганської землі та твого середовища. Осяяв промінь пощади твою душу і ти його прийняв. У поганському світі ще не похрещеною душею, на життєвому шляху повному випробувань, на військовій службі із світлом благодаті керував Господь твоєю життєвою стежиною.

Моли за мене, щоб я, який народився заново для Ісуса під час хрещення, прийняв промінь благодаті та зустрів Його з відкритою душею. Завдяки Твоєму заступництву за мене перед Христом, дай, щоб у важкі хвилини життя мною керувала Божа благодать таким чином, щоб Ісус завжди був істинним бажанням мого християнського життя.

Другий день (4.11)
Доблесний єпископе святий Мартине! Ти про Божу благодать не лише мріяв і не лише її прийняв, але саме спрага за нею запалила Твою душу, щоб якомога краще пізнав благодать Церкви і щоб Твою душу краще збагачували точне знання законів і таїнств Церкви.

Прошу, моли за мене, щоб я не був байдужим, черствим та несвідомим католиком, але прагнув збагнути душею цінності законів, заповідей, таїнств, щоб таким чином став свідомішим вірником; щоб так як Ти прагнув збагачувати свою душу пізнанням внутрішніх скарбів Церкви. Допоможи нам збагнути це. Амінь.

Третій день (5.11)
Доблесний єпископе святий Мартине! Ти ще не був похрещеним, а вже пізнав промінь Божої благодаті та полюбив Христову красоту душі – милосердя, пощаду, найчистішу любов до людей і навіть поділився плащем з нагим убогим.

Молись за мене, щоб я не був безжалісним, щоб не був сухою гілкою квітучого дерева моєї Церкви. Промінь благолаті, що зігріває нашу Церкву, нехай розпалює мою душу на вчинки милосердя. Так, як вчить нас Ісус про запоруку нашого щастя, коли каже: “Блаженні милосердні, бо отримають милосердя”. Амінь.

Четвертий день (6.11)
Доблесний єпископе святий Мартине! Під час Твоєї найблагороднішої подорожі до батьків з метою їх навернення ти зустрів багато перешкод, але мужньо переборов всі тілесні і душевні небезпеки.

Благочестиво прошу Твоєї допомоги для отримання благодаті, щоб я протягом свого життя ніколи не віддалявся від Ісуса та ніколи не поступався перед сумлінням, борючись із спокусами, щоб я ніколи не став віроломним, але був у всьому і всюди заступником моєї віри та релігії та прикладом правовірності для інших.

П'ятий день (7.11)
Великий святий Господа! На тебе напали розбійники, відібрали все і вже майже погрожували вбивством, але ти в душі залишився спокійним, бо знав, що Ісус з тобою! Горе мені… У цьому житті я багато разів і в менших проблемах похитнувся і моя довіра у серці потьмяніла.

Благаючи прошу, славетний єпископе святий Мартине, здобудь для мене благодать, щоб я був впевнений у присутності Ісуса при будь-яких випробуваннях, щоб спокій був у моїй душі. Амінь.

Шостий день (8.11)
Доблесний єпископе святий Мартине! Яким святим бажанням ти прагнув самотності, щоб задушевно міг спілкуватися з Богом. Ти відійшов у пустелю, далеко від людей і шукав свій дім у тиші келії.

Святий єпископе, будь моїм наставником, щоб я тебе наслідував. Нехай мене переконає благодать, що справжню душевну насолоду приносить не гомінка радість світу, не хвалькувате спілкування з людьми та марнославна гульба, а серйозне і спокійне духовне життя, відверте пізнання самого себе.

Сьомий день (9.11)
Святий Мартине, єпископе! Ти слухався святої Божої волі, коли Твою покірну душу було звеличено та піднято до вищої гідності. Слухався так, що Твоя покірність та величне покликання не похитнулось і Ти з покорою використав це на турботу про вірників для ведення їх до Царства Божого. Шлях до спасіння Ти в першу чергу показував своїм життям.

Покірно прошу, здобудь для мене благодать, щоб завжди і в усьому зі смиренною душею я підкорявся Божому провидінню так, щоб моя поведінка, слова та вчинки однаково добре служили для духовного розвитку моїм ближнім та всім, хто зі мною спілкується. Амінь.

Восьмий день (10.11)
Святий Мартине, ти був суворим сам до себе, але лагідний до людей та поблажливий до їхніх помилок. Навіть у Твоїх доганах сяяла любов та пощада.

О, здобудь для мене благодать, щоб я наслідував Тебе. Щоб я не любив себе розпещеною любов’ю та не був безпощадним до своїх ближніх. Гнів та душевний неспокій означає, що ми самі до себе є вразливими, а до інших – безпощадні.

Дев'ятий день (11.11)
Святий Мартине! Твоє життя починаючи з дитинства було підготовкою до щасливої смерті. Як при агонії ти дивився на небо, так все життя спрямовував свою увагу до Небес. Спів ангелів та хори святих осолоджували твою смерть. Підступного диявола ти з перемогою відігнав від себе навічно.

О, великий святий, здобудь для мене благодать, щоб остання година, коли душа має відірватись від тіла, завжди була у мене перед очима. Нехай моє життя буде справді підготуванням до щасливої смерті згідно твого чудового життєвого прикладу. Нехай мою агонію осолоджує спокій моєї совісті і нехай супроводить мою душу до Небес після закінчення християнського життя Пресвята Богородиця і славне товариство святих. Амінь.

Отче наш… Радуйся Маріє… Слава Отцю…

В.: Молись за нас Святий Мартине єпископе.
У.: Щоб ми удостоїлись обітниць Христових.

Молімося: Боже, Ти був прославлений життям і смертю святого єпископа Мартина; + віднови в наших серцях чудеса Твоєї благодаті,* щоб ні смерть, ні життя не могли нас відлучити від Твоєї любові. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, + котрий з тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, на віки вічні. Амінь.