VII Меджуґорська молитовна зустріч в Україні “З Марією до Ісуса”

Ось уже сьомий рік поспіль в Україні проводиться Меджуґорська молитовна зустріч, метою якої є спільна молитва та духовний ріст. Цьогоріч вона відбулася 17 жовтня 2015 р. у храмі Св. Мартина в м. Мукачеві. Тож хочемо поділитися з вами всім тим, що через неї Богородиця та Ісус нам дарували.
Під час молитовної зустрічі ми – всі ті, хто були присутні у храмі, та ті, хто стежив за програмою в онлайні через Інтернет та радіо, – поєднувалися в молитві: молилися Вервицю, поклонялися Ісусові, присутньому в Пресвятих Дарах, слухали науки з послань Богородиці про піст і молитву.

Також ми могли приступити до Таїнства Сповіді та очистити свої серця для найважливішого моменту – зустрічі з Ісусом у Євхаристії.
Кульмінацією молитовної зустрічі стали Свята Літургія, на якій ми прийняли Живого Ісуса, та Поклоніння Ісусові. До того ж ми мали чудову можливість поклонятися Ісусу в Пресвятих Дарах протягом проведення зустрічі – у каплиці біля храму знаходилися виставлені Пресвяті Дари. Кожен із нас міг побути з Ісусом у тиші. Коли поклоняємося Ісусові в Пресвятих Дарах, тоді на нас сходять великі благодаті. Богородиця завжди нам указує на Ісуса і веде до Нього.
Місіонер з Австрії Ґоттфрід Преннер під час конференцій поділився досвідом власного навернення. Дотик Божої любові та любові Богородиці перемінили його життя. Ґоттфрід розповів про перепони, які заважають нам іти з Богородицею та Ісусом шляхом святості, нагадав про велику цінність для Бога кожного з нас і заохотив усіх власним життям допомагати Богородиці – бути Її апостолами.
Терезія Ґажіова через слова Богородиці з послань відкривала нам велику силу молитви й посту. Заохочувала крок за кроком знаходити час для Бога, на молитву, надихала довірити й віддати Ісусові все своє життя, всім серцем просити Бога про дар Його любові. Бо коли маємо любов, то маємо ВСЕ. Молитвою і любов’ю можемо навіть те, що по-людськи нам здається неможливим.
Також ми могли більше дізнатися про піст, про його силу, про те, що постом можемо зупинити зло, війни, нещастя. Завдяки посту й через відречення ми будемо міцніші у вірі, здобудемо внутрішню силу переходити важкі моменти в нашому житті.
І зараз Богородиця знову запросила нас до співпраці з Нею. Молитвою і постом можемо допомогти Марії у здійсненні Божих та Її планів, Господь може діяти через нас.
Зустріч супроводжували чудові музиканти, які своїм співом-молитвою допомагали нам відкрити наші серця для Ісуса та Марії.
Хочемо подякувати всім вам, хто молився за цю зустріч. Особлива подяка священикам, які служили в сповідальниці та молитвою. Дякуємо за служіння волонтерам і людям доброї волі, що допомогли в організації молитовної зустрічі. А передусім вдячні Богові!

Оля Репетуха
“Світло Марії”

Фотографії з зустрічі ви можете переглянути на сайті:www.medjugorje.com.ua у розділі – медіа- фотогалерея

Переглянути відеозапис трансляції зустрічі ви можете на сайті:www.medjugorje.com.ua в розділі – медіа-відео

Свідчення людей, які побували на молитовній зустрічі:

Оля
Слава Ісусу Христу! Я була на Меджуґорській молитовній зустрічі в м. Мукачеві 17.10.15 р. Приїхала автобусом зі Львова, запросила двох подруг. Хочу поділитися своїми враженнями та відчуттями.
Коли ми слухали пана Ґоттфріда, то почули такі слова про сповідь: не варто ходити з тяжким гріхом і, взагалі, з будь-яким гріхом – а треба відразу йти й покаятися для того, щоб не втрачати можливості прийняти Ісуса, щоб бути з Ним, щоб Він жив у мені. Тоді мої подруги вагалися, чи йти до сповіді, бо хотіли піти вже після повернення додому, але я мала натхнення сказати їм: «Ні, не чекайте, ідіть зараз, уже, тут чекає на вас Ісус, і саме про це зараз говорить пан Ґоттфрід». Подруги це прийняли й вирушили до Тайни Примирення. Після цього ми пішли на зустріч з Ісусом у Пресвятих Дарах, де мені хотілося побути в тиші, відчути Його присутність серед цього усього хаосу в світі, віддати Йому всі свої турботи й подякувати.
Ця зустріч з Ісусом завершилася під час Адорації в храмі, коли могла бути близько до Ісуса і справді відчути Його присутність, відчути, що він близько, що Він любить мене, не зважаючи ні на що! У мене котилися сльози радості й водночас жалю за гріхи. До мене прийшло розуміння великої безмежної Божої любові та необхідність особистої зустрічі з Ісусом. Я ще раз переконуюся у великій силі Адорації, поклоніння Пресвятим Дарам, які змінюють життя, відкривають Живого Бога!
Дякую спільноті “Світло Марії” за молитовну зустріч, за свідчення і життя за посланнями Богородиці!

Мар’яна
Дякую дівчатам, що запросили мене, бо на такій зустрічі я вперше. Дякую Марії, Яка покликала мене до Себе, адже у молитвах та свідченнях з Меджуґор’я я зрозуміла, що молитва, піст, віра і любов переможуть усе.

Наталя
Надзвичайно сподобалась зустріч, на яку я чекала з нетерпінням. Минулого року у Львові я вперше була на цій зустрічі. І дякую Богові й Богородиці, що вдалось поїхати й цього разу. Молитви на вервиці, розважання, адорація – це як їжа для душі, необхідна для кожного. Тут я особливо відчула присутність Богородиці та Її опіку наді мною. Слава Богові за це!

Юра
Зустріч із Марією – це завжди щось особливе, надзвичайне. Часом здається, начебто ти Її вже добре знаєш і тебе вже нічим не здивуєш, але Марія щоразу знаходить спосіб як промовити до тебе, доторкнутись до твого серця по-новому. Ось так і цього разу. Їхав на зустріч у Мукачево, особливо нічого не чекаючи, а повертався звідти не просто наповнений, а переповнений Її ласками й благодатями. Правдою є те, що через Марію Господь наділяє особливими дарами. Чого вартий лише той мир, який Вона через Духа вливає в наші серця. Цей мир вимиває все: труднощі, проблеми, переживання – і розливається по всіх куточках серця, поки повністю його не наповнить по вінця.
Маю знайому, яка скептично ставилась до меджуґорських послань і об’явлень Марії. Мої аргументи ніяк не могли її переконати. І от, коли стало відомо про зустріч у Мукачеві, я вирішив запросити її, щоб вона сама переконалася, що таке Меджуґор’є. Вона спершу сумнівалась, чи їхати, але пізніше погодилась. Мовляв, якщо вона не їде в Меджуґор’є, то тут уже Меджуґор’є приїздить до неї. І скільки ж Марія приготувала їй благодатей! Після зустрічі вона сказала: “Дякую, що запросив мене сюди, бо стільки всього взяла тут для себе. А якби не поїхала, то була б втратила і не отримала всього того, що приготувала Марія для мене”.
Приготувала все Марія, я лише передав запрошення.
Дякую, Маріє, що пам’ятаєш і піклуєшся про нас.

[imagesizer path=”images/stories/medjugorje-2015″ width=”150″ class=”imgsizer”]