Початок Адвенту – початком року богопосвяченого життя

«Богопосвячені особи, ченці й черниці, є свідченням того, що Бог є добрим, що Бог є милосердним! Тому потрібно з вдячністю цінити досвід богопосвяченого життя і поглиблювати пізнання різних харизм та духовності. Треба молитись, щоб багато молодих людей відповіли: «Так!» Господеві, який кличе їх до повної самопосвяти Йому для безкорисливого служіння ближнім.
Посвятити життя, щоб служити Богові й ближнім» – сказав папа Франциск.

30 листопада, у першу неділю Адвенту, у Католицькій Церкві розпочнеться Рік богопосвяченого життя.
   Цей рік задуманий у контексті 50-річчя ІІ Ватиканського Собору, а точніше, з нагоди «золотого» ювілею його декрету «Perfectae caritatis» про оновлення богопосвяченого життя, а ось деякі цілі Богопосвяченого Року:
1. Подяка Богові за дар Богопосвяченого життя, особливо за 50 років його відновлення згідно з ученням Собору.
2. Прийняття майбутнього з надією в Господі, Якому богопосвячені особи віддали все своє життя.
3. Життя сьогоденням з захопленням, євангелізуючи своє власне покликання і даючи світу спостерігати свідчення краси слідування за Христом в різних формах Богопосвяченого життя.
     Просімо Господа про вірність покликанню для всіхбогопосвячених, а також, про нові та святі покликання до служби Богові, щоб незабракло тих, хто буде нести світло Божої любові.